Fruit angst

Fruit is niet het probleem! Hoe werkt het nu met suiker? Niet alle suiker is hetzelfde en geeft hetzelfde effect in het lichaam. Je kunt niet zeggen "suiker is suiker".

De belangrijkste brandstof voor je lichaam is glucose. Een enkelvoudige suiker die al je cellen van de energie voorziet die ze nodig hebben om te functioneren, herstellen, groeien. Glucose zorgt ervoor dat onze motor blijft draaien en dat we in leven blijven. Het centrale zenuwstelsel is van glucose afhankelijk. Hetzelfde geldt voor de andere organen, zoals het hart. We gebruiken glucose als brandstof voor de spieropbouw en - spierontwikkeling, en glucose is bij verscheidene belangrijke functies betrokken, zoals het herstel van beschadigd weefsel en beschadigde cellen. Gezien het bovenstaande kun je niet zeggen dat suiker slecht is voor ons lichaam. Dat gebeurt binnen onze cultuur echter wel. In de afgelopen jaren zijn bepaalde belangrijke feiten aan het licht gekomen over hoe bewerkte suiker, die is toegevoegd aan vrijwel alle voedingsmiddelen, vooral in de vorm van maisstroop, obesitas, diabetes, kanker en een verscheidenheid aan andere aandoeningen bevordert en virussen en schimmels voedt. En ineens gaat er een verhaal dat ALLE suiker slecht zou zijn. En het onschuldige slachtoffer hiervan is fruit. Fruit is bijna een vies woord geworden. Het heeft ertoe geleid dat veel mensen zeer weinig tot geen fruit zijn gaan eten. Maar.........fruit is niet het probleem!

Je kunt als gezondheidsdeskundige en medische gemeenschap de suikers in fruit niet associëren met glucose-fructosestroop, geraffineerde rietsuiker, sucrose, lactose en andere (kunstmatige) zoetstoffen en suikers. Deze mensen zeggen dat fruit bijdraagt aan ziekten als Candida, overgewicht, kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. Maar wie eet er nu zoveel fruit dat het dit soort problemen überhaupt KAN veroorzaken? Veel mensen die ik ken eten namelijk maar weinig fruit. De suiker in fruit (lees: fructose) veroorzaakt géén ziekten. Nogmaals.... die suiker is niet hetzelfde als de fabriekssuiker, de glucose-fructosestroop of de suikerklontjes in de koffie. Fruit maakt mensen NIET ziek. Bewerkte fructose die als geïsoleerde stof uit de vrucht is gehaald is geen ideaal voedingsmiddel en is zelfs voor sommige mensen giftig. Maar fruit is in zijn oorspronkelijke staat, te weten: vers, onbewerkt, biologisch, vol met water, vezels, levert zelfs een positieve bijdrage aan je gezondheid als diabetespatiënt. Bovendien...... in fruit zit niet zoveel suiker. Fruit bestaat uit levende sappen, mineralen, vitaminen, eiwitten, vetten, andere voedingsstoffen, vezels, pulp, antioxidanten, pectine etc. en naar verhouding maar een beetje suiker.

Een gemiddelde vrouw heeft ongeveer 300 gram koolhydraten per dag nodig voor de hersenen en de spieren. En een gemiddelde man ongeveer 450 gram koolhydraten. En deze koolhydraten halen we vooral uit groente én fruit! Zonder fruit kunnen we op deze planeet niet overleven. Qua voedingswaarde kan geen enkel ander voedingsmiddel aan fruit tippen..... De oermens at vooral fruit, want veel meer voeding was er niet. Zo is de natuur bedoeld. Het is van wezenlijk belang dat de medische gemeenschap onderscheid gaat maken tussen vruchtensuikers en alle andere suikers. Het eten van fruit is dus een absolute noodzaak. Je kunt als menselijk wezen niet functioneren zonder glucose. Je lichaam breekt voedsel af tot deze enkelvoudige suiker. Glucose voorziet je lichaam hersenen, je zenuwstelsel en alle lichaamscellen van zuurstof.

De meest hoogwaardige bron van suiker is fruit. Fruit kun je het best apart eten, of gecombineerd met rauwe groenten, vooral groene bladgroenten. Dat komt doordat je maag fruit en rauwe groenten snel en gemakkelijk verteert. Het duurt langer voordat je eiwitten, vetten en complexe koolhydraten hebt verteerd..... Dus overweeg om fruit apart te eten of samen met rauwe groene bladgroenten of andere rauwe groenten, en eet andere producten een uur of langer nadat je van fruit hebt genoten. Het is een uitstekend advies om alle BEWERKTE suikers te vermijden omdat ze in potentie ziekten kunnen veroorzaken. Fruit voedt diabetes niet. Het gaat diabetes juist tegen. Fruit is effectiever in het bestrijden van diabetes dan welk voedsel dan ook. Elke diabetespatiënt die fruit uit zijn voeding schrapt, geeft daarmee het krachtigste natuurlijke wapen tegen ziekte uit handen. Groenten bestrijden diabetes ook, maar ongeveer vier keer minder goed dan fruit. Fruit is niet alleen goed voor diabetes, het doodt ook allerlei soorten virussen en bacteriën. Bepaalde fruitsoorten, zoals bananen, wilde bosbessen, appels en papaja's, zijn de krachtigste natuurlijke virus-dodende vruchten ter wereld. Fruit is ook essentieel voor een goede spijsvertering, die op haar beurt weer goed is voor een gezond immuunsysteem. Fruit, met name dadels en vijgen, doden ook schimmels zoals Candida, wormen en parasieten. Fruit beschermt de lever door hem te voorzien van een glucosevoorraad die hij nodig heeft om te functioneren en ziekten te voorkomen en om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden...... Fruit voorkomt ook oxidatie. En het oxidatieproces veroorzaakt onze veroudering. Dat komt door de vele antioxidanten in fruit. Deze antioxidanten kunnen zelfs het verouderingsproces omkeren. De krachtigste fruitsoort op deze planeet hiervoor is de wilde bosbes. dus als je jonger wilt worden, je beter wilt voelen en langer wilt leven voeg dan wilde bosbessen, druiven, pruimen en sinaasappels aan je voeding toe.

Bron "Fruit angst": Medical Medium (Anthony William)