Samenwerking

Ik houd van resultaat. Zolang ik het vertrouwen heb dat ik je verlichting, vooruitgang of genezing kan bieden, zal ik je kunnen behandelen. Als ik van mening ben, dat je beter af bent bij een andere therapeut of arts of specialist zal ik dat aangeven en bespreken met je. Graag werk ik met collega's in het vakgebied (natuur & reguliere)geneeskunde die dezelfde visie als ik uitdragen: resultaatgericht en de oorzaak bij de wortel aanpakken.

Orthomoleculair Therapeut Rotterdam | Charlotte Wiering | Samenwerking

Studio Oost West

Celia Verschoor heeft een prachtig holistisch gezondheidscentrum in hartje Rotterdam opgezet (Westblaak).

Celia: "Vanuit mijn ervaringen als acupuncturist en shiatsu therapeut weet ik dat er een sterk verband bestaat tussen lichaam en geest en het ervaren van klachten. Het is mijn wens dat Westerse en Oosterse behandelaars meer met elkaar samenwerken en gebruik gaan maken van elkaars kennis."

In Studio Oost West kun je terecht voor fysiotherapie, manueel-therapie, adem-therapie, shiatsu-therapie, acupunctuur, alexander-techniek en cranio sacraal-therapie.

https://studiooostwest.nl Rotterdam-centrum

http://shiatsuplus.nl Rotterdam-centrum

Gewoon Loes Hypnose

In hypnose doorbreek je oude patronen. Kan zeer effectief werken bij lichamelijke klachten. Hypnose is geen hocus pocus.
Hypnose is geen hogere wiskunde.
Met hypnose maak je ruimte.
Ruimte voor jezelf.
Ruimte voor echte verandering.

https://www.gewoonloes.nu Rotterdam-centrum/west

Koeman kinesiologie

Kinesiologie is een therapievorm waarbij behandelingen worden ingezet voor telkens weer andere type gezondheidsklachten. Bovendien wordt er bij de kinesiologie gebruik gemaakt van spiertesten. Via spiertesten kan snel, direct en pijnloos de oorzaak of oorzaken worden gevonden van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Als het plaatje zo compleet als mogelijk is, test de kinesioloog, wederom door middel van spiertesten, uit wat de beste manier is om de cliënt weer in balans te brengen en hoe zijn zelfgenezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten. Het is ondersteunend bij lichamelijke, emotionele en/of mentale problemen. Martin Koeman is een gedegen kinesioloog en een prettige persoonlijkheid met een scherp analytisch vermogen, en levert daarmee een belangrijke bijdrage in het oplossen van iemands gezondheidspuzzel.

www.koemankinesiologie.nl Rotterdam

Therapeutisch Centrum Klerk

Samen hebben ze jaaaaaaren ervaring! De specialisaties van Therapeutisch Centrum Klerk zijn acupunctuur, dry needling, shiatsu therapie en cranio sacraal therapie. Naast de therapeutische behandelingen geven zij nog steeds met veel bevlogenheid massage en sportmassage. Ben je geinteresseerd? Bel dan het centrum op om samen met Marco of Saskia te bespreken welke behandeling het meest bij jou past.

 https://www.tcklerk.nl Capelle aan den IJssel

Miek Maes

Mijn collega in Belgie die ook met de inzichten van Medical Medium werkt: https://www.miekmaes.be/

MIR-methode

MIR-methode is een gratis zelfhelingsmethode ontwikkeld door Mireille Mettes, kijk voor de vele ervaringen en het instructiefilmpje op de site van de MIR methode. Ga je ermee beginnen? Meld je dan aan voor het ontvangen van 6 weken lang gratis begeleidingsmails op de site van de MIR methode. Het werkt echt, stapje voor stapje!

www.mirmethode.nl

Atlasprofilax

Oh die Atlas! De atlas is je eerste halswervel en draagt je hoofd en speelt ook een belangrijke rol in de balans van de wervelkolom. De atlas kan uit positie staan en klachten veroorzaken als migraine, rugpijn, beenlengteverschil. Inmiddels is de atlascorrectie door middel van een neuro-musculaire behandeling (géén manipulatie) door Wim van den Berg een vast onderdeel van mijn behandelstrategie bij onverklaarbare neurologische klachten en/of klachten na een val/ongeluk.

www.atlasprofs.nl Maassluis

Holistisch mondhygiënist

Gezondheid begint in de mond. Reguliere mondzorg wordt gecombineerd met complementaire zorg door Karin-Maria Keser. Er wordt vanuit holistisch perspectief op zoek gegaan naar de kern van de mondgezondheidsklachten in plaats van symptoombestrijding. Behandelingen zijn nagenoeg vrij van fluoride, chemische spoelmiddelen en schadelijke medicamenten. En met de non-toxische zoutstraalbehandeling worden je tanden en kiezen weer stralend wit.

https://www.natuurlijkschonetanden.nl Den Haag

Holistisch tandarts

Bij holistisch tandarts Peter Dros wordt er naast de reguliere diagnostiek en behandeling ook aanvullend gebruik gemaakt van bio-energetische testen. In deze holistische praktijk wordt geen amalgaan en fluoride toegepast.

www.biologischetandarts.nl Kerkdriel

Klassieke homeopathie

Kundig klassiek homeopaat, dat is Ilse Boekhout!

www.boekhout-homeopathie.nl Rotterdam

Homeopathic Detox Therapy (HDT)

HDT, dat is klassieke homeopathie waarbij het lichaam (ook) ontdaan wordt van belastende stoffen (waaronder reguliere geneesmiddelen) die klachten veroorzaakt hebben.

www.gezondheidinbeweging.nl Ton Jansen (ontwikkelaar Homeopathic Detox Therapy) Den Hoorn

http://www.zuiver-homeopathie.nl/ ook voor dieren! Wateringen

http://homeopathiebergambacht.nl Bergambacht

Massage

Natascha geeft massages vanuit een holistische visie en brengt je daarmee weer tot jezelf. http://massagepraktijkrust.nl Cappelle aan den IJssel

Rugpijn? Frozen shoulder? Fibromyalgie?

Dokter John E. Sarno (1923-2017) was professor revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts in New York. Hij beschreef TMS als oorzaak van pijnklachten zonder medische oorzaak. TMS is een aandoening waarbij door een psycho-fysiologisch proces er een mild zuurstoftekort ontstaat in spieren, pezen, zenuwen. Dit kan (helse) pijn geven. Dit zuurstoftekort ontstaat door ONBEWUSTE emoties. Je kent deze emoties nog niet, je gaat ze onderzoeken in therapie of door Sarno's boeken te lezen en eventueel boeken van andere artsen te lezen zoals Howard Schrubiner, die met deze inzichten werken. Kan ook helpen bij darmklachten, migraine, chronische vermoeidheid. In Nederland is er een praktijk die je hierin kan begeleiden:

https://www.emotiealsmedicijn.nl Utrecht en Wageningen

https://www.curablehealth.com/ online programma via een app, engelstalig

https://www.unlearnyourpain.com online programma, engelstalig

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige manuele behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie kan goed helpen bij bewegingsbeperkingen.

http://vandervenosteopathie.nl Rotterdam-Hoogvliet

http://www.fysiorc.nl Rotterdam-centrum Nynke van der Sloot

https://www.osteopathievanderwal.nl Rotterdam-Zuid (Vreewijk) & Hoeksche Waard

Kanker en natuurgeneeskunde

In het geval van kanker verwijs ik altijd door naar het genootschap van orthomoleculair werkende oncologen. Dit zijn artsen die in combinatie met de reguliere medicatie een passend orthomoleclair behandelplan kunnen bieden. Na een reguliere kankerbehandeling kun je in mijn praktijk terecht om je weerstand weer op te bouwen en je energie te versterken.

www.ngoo.nl landelijk

Henk Fransen deed als arts 25 jaar research naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. Zijn werk is te vinden op zijn website Genezend Vermogen, boeken en op zijn youtube kanaal.

http://genezendvermogen.nl/

mediwietolie bij o.a. kanker, beschikbaar gemaakt in Nederland door Wernard Bruining

http://www.stichtingmediwiet.nl

Gezond leven

Hieronder interessante websites op het gebied van een gezonde, natuurlijke leefstijl.

Biologische groenten fruit & meer, aan huis bezorgd in Zuid-Holland https://www.bioaanhuis.nl/

Biologische cateraar Rotterdam e.o. geschikt voor verschillende eetstijlen (vega/vegan/glutenvrij) https://www.degroenepeper.nl/

Tips voor vrouwen

Natuurlijke anticonceptie methode:

www.ladycomp.nl 

Daysy (daysy heeft een intern algoritme dat meer dan 99% betrouwbaar is, technologie bestaat meer dan 30 jaar en is gebruiksvriendelijk)

www.degroenzuster.nl alternatieve borstscreening met behulp van thermografie

https://www.mothersinmotion.nl 5 stappenplan van Mothers in Motion biedt een totaalpakket van pré- en postnatale sportprogramma’s, fysiotherapie, begeleiding en voorbereidende workshops om aankomende moeders ‘zonder kleerscheuren’ door zwangerschap en bevalling te helpen en snel en verantwoord te herstellen.

https://www.zwanger-enhomeopathie.nl Willeke Bosscha helpt bij klachten tijdens zwangerschap en bevalling door middel van homeopathie. Homeopathie is niet schadelijk voor de zwangere vrouw en voor de ongeboren baby. 

https://www.pavonelingerie.com wasbaar bamboe ondergoed met uniek kruis in plaats van reguliere inlegkruisjes bij vaginale afscheiding en/of lichte incontinentie.

https://www.swaens.nl/nl/ wasbaar bamboe ondergoed met uniek kruis inclusief flinterdun lekdicht laagje bij vaginale afscheiding en/of lichte incontinentie.

https://www.iconundies.com wasbaar ondergoed bij lichte incontinentie

www.cutecotton.nl menstruatiecups en wasbaar maandverband

https://yoni.care/nl/ & http://www.natracare.com gifvrij maandverband en tampons

Maandverband en tampons kunnen chemicaliën bevatten, zoals chloor, dioxine en plastics. De vagina heeft een heel sterk absorptievermogen. Je huid is in staat om deze chemicaliën naar binnen te laten. Er is helemaal geen toezicht op de productie van maandverband, inlegkruisjes en tampons! De makers van maandverband en tampons kunnen hun gang gaan. Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar de link tussen de chemicaliën in maandverband/tampons en allerlei vrouwenkwalen, van vaginale schimmelinfecties, blaasontsteking of andere kwalen. Maar misschien is deze link er wel.