Lichaam detoxen van zware metalen | Charlotte Wiering

Lichaam detoxen, hoe krijg je zware metalen uit je lichaam? | Maar hoe komen zware metalen eigenlijk in je lichaam? Zware metalen zijn vrijwel overal aanwezig. Aluminium blikjes, aluminiumfolie, batterijen, metalen kookgerei, amalgaan vullingen, oude verf en zelfs in het voedsel dat we eten zijn metalen deeltjes geen uitzondering. Het lichaam komt dus vaak onbewust in aanraking met verschillende soorten metalen. Dit is niet per definitie gelijk gevaarlijk maar deze metalen deeltjes stapelen zich op in het lichaam, en dan kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. Metalen zoals kwik, lood, aluminium, nikkel, koper en cadmium kunnen zich namelijk ophopen in organen. In de loop van de tijd kunnen bijvoorbeeld toxische zware metalen oxideren (chemisch proces waarbij een stof elektronen afgeeft aan een andere stof, je kunt het vergelijken met roesten), waardoor het omliggende weefsel wordt beschadigd en kan leiden tot ontstekingen. De stoffen die hierbij vrijkomen vergiftigen letterlijk het lichaam en kunnen schade toebrengen aan vrijwel elk systeem en orgaan, inclusief de hersenen, lever, spijsvertering en andere delen van het zenuwstelsel. Giftige zware metalen belasten het immuunsysteem enorm, waardoor het lichaam kwetsbaar wordt voor verschillende ziekten. Zware metalen in het lichaam kunnen een rol spelen bij veel verschillende soorten ziekten zoals extreme vermoeidheid, depressies, ADHD, autisme, de ziekte van Alzheimer, Parkinson, vitiligo (aluminium detoxen is dan een heel belangrijke!) hersenmist/brain fog en kanker. Maar ook bij andere klachten en aandoeningen kan een zware metalen vergiftiging een rol spelen. De symptomen van een zware metalen vergiftiging zijn dus heel divers.

Hoewel giftige stoffen van elke soort schadelijk zijn, vormen zware metalen een unieke bedreiging. Niet alleen zijn ze op zichzelf schadelijk, ze zijn ook een vorm van neurotoxine. Dit is een gif dat de zenuwfunctie verstoort en het immuunsysteem in de war brengt. Zware metalen kunnen het centrale zenuwstelsel (vooral de hersenen) irriteren. Hierdoor kunnen er meerdere symptomen optreden, zoals geheugenverlies, hersenmist, vermoeidheid en depressie. Giftige zware metalen kunnen ook ontstekingen in het spijsverteringskanaal veroorzaken en verergeren, waardoor er ook toxische stoffen in de darmen vrijkomen. Alsof dit niet erg genoeg is, dienen zware metalen ook als voedselbron voor virussen, bacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers in het lichaam. Daarnaast zijn er andere gifstoffen die ons lichaam bemoeilijken in gezond zijn en blijven, zie de pagina www.charlottewiering.nl/herrieschoppers. Deze smoothie helpt al deze gifstoffen te reinigen.

 

Hoe werkt het om een lichaam te ontgiften van zware metalen en welke voedingsmiddelen zijn hiervoor nodig?

Het is vrijwel onmogelijk om niet met een ​​bepaald deel van deze giftige zware metalen in aanmerking te komen, zeker in deze moderne tijd waarbij zware metalen vrijwel overal aanwezig zijn. Het is dus van belang dat we deze stoffen uit ons lichaam kunnen krijgen voordat ze onze gezondheid verder kunnen aantasten. Met behulp van juiste voedsel kunnen we deze stoffen uit het lichaam verwijderen. Dit is relatief eenvoudig. De volgende vijf voedingsmiddelen zijn nodig om het lichaam van zware metalen te verlossen of wel het lichaam detoxen. Met dank aan Medical Medium hebben wij onderstaande methode tot onze beschikking om effectief zware metalen uit het lichaam te verwijderen. Zie ook hoofdstuk 18 'toxinen uit je hersenen en lichaam verwijderen' van het eerste boek van Medical Medium. Ook kun je (gratis) luisteren naar een radioshow hierover, klik hier.

  1. Spirulina: Deze eetbare blauw-groene algen ontgiften zware metalen uit de hersenen, het zenuwstelsel en de lever. De algen zuigen als het ware de zware metalen op. In het bijzonder de Hawaiiaanse spirulina van NUTREX of Marcus Rohrer (let op niet alle soorten spirulina van Marcus Rohrer komen uit Hawaii, hieronder vind je de juiste link) en spirulina van Vimergy (=voorkeur).

  2. Gerstegrassap: Dit voedzame gras heeft het vermogen om zware metalen uit de milt, darmkanaal, alvleesklier, schildklier en voortplantingssysteem te verwijderen.

  3. Koriander: Koriander ontgift metalen op moeilijk bereikbare plaatsen.*

  4. Wilde bosbessen: Het is belangrijk om de wilde bosbessen te gebruiken, omdat ze over unieke fytonutriënten (stoffen die in plantaardig voedsel zitten welke erg belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid) beschikken met speciale ontgiftende eigenschappen. Dit is vooral belangrijk voor het hersenweefsel.

  5. Atlantische dulse: Atlantische dulse is in tegenstelling tot andere zeewieren een krachtig voedingsmiddel voor het verwijderen van kwik. Atlantische dulse gaat in verborgen plaatsen van het spijsverteringskanaal, op zoek naar kwik en andere metalen. Hier klampt het zich vast en laat niet los totdat het gezamenlijk het lichaam verlaat. 

*Hoewel veel mensen houden van de rijke, hartige smaak van koriander, krijgen andere mensen een smerige smaak in hun mond als ze koriander eten.

Ga niet mee in de trend waarin wordt getheoretiseerd dat een afkeer van koriander met genen te maken heeft. Dit idee is niet grondig genoeg bestudeerd. Als dat wel zo was, hadden onderzoekers ontdekt dat er geen gen is dat bepaalt of iemand wel of niet aversie tegen koriander heeft. Er zijn geen genen die ons laten weten of we een bepaald voedingsmiddel wel of niet moeten eten.

Hoe zit het dan wel met de aversie tegen koriander? Als iemand een abrupte, wrange smaakervaring met het kruid heeft, betekent dit dat hij of zij een hogere mate van oxidatie van zware metalen in zijn of haar systeem heeft. Dit betekent niet dat de persoon een hoger gehalte aan zware metalen in zijn of haar systeem heeft. De zware metalen (in dit geval meestal een combinatie van aluminium, nikkel en/of koper, in verschillende gehalten) in zijn of haar lichaam corroderen snel.

Corrosie betekent dat er sprake is van een toxische afvloeiing (je kunt het vergelijken met roestwater), die in het lymfestelsel en het speeksel terechtkomt. Op het moment dat koriander contact maakt met de mond, binden zijn fytochemicaliën zich aan de oxidatieve afvloeiing die hij tegenkomt. Als er veel afvalstoffen in het speeksel van iemand zitten, kan dit resulteren in een wrange sensatie als deze persoon koriander eet. Met andere woorden, als iemand niet van koriander houdt, is de kans groot dat hij of zij hem juist erg hard nodig heeft.


Chlorella. Jammer genoeg is chlorella niet betrouwbaar als reiniger van zware metalen. Dit in tegenstelling tot wat er op internet is te vinden aan informatie. Chlorella pakt wel zware metalen op in het lichaam, MAAR laat het op andere plaatsen weer los. Het verschuift het probleem van het ene orgaan naar het andere orgaan. Ik raad chlorella daarom af als middel om te ontgiften. 

Heavy Metal Detox Smoothie | Ingrediënten

Hoe maak je de heavy metal detox smoothie? Om deze voedingsmiddelen in te nemen is het aan te raden om dit middels een smoothie te doen. Een smoothie is een eenvoudige en smakelijke manier om al deze vijf voedingsmiddelen in één keer in je dagelijkse voeding te krijgen. Alle ingrediënten kunnen in de blender fijngemaakt worden tot een glad mengsel. Indien je een dunne consistentie wilt kun je een kopje water toevoegen.

Het is van belang om de smoothie met alle vijf ingrediënten binnen 24 uur te drinken. Ook is het van belang om alle ingrediënten in de smoothie te verwerken. De ingrediënten werken namelijk als team, de één kan niet zonder de ander. Je kunt tijdelijke detoxklachten ervaren, die vanzelf weer overgaan, zoals (stinkende) winden laten, moeheid, kortstondige slappe stoelgang/diarree. Dit verschilt per lichaam. Het kan ook zijn dat je je gelijk beter voelt qua energie en concentratie.

Drink deze smoothie dagelijks voor een optimaal resultaat. De smoothie kan als (lichte) maaltijd dienen of als ontbijt. Of op een ander moment van de dag. Vers bereiden is het beste, maar je kunt eventueel ook de smoothie eerder maken en in de koelkast een dag bewaren.

Ingrediënten:

½ pak (of heel pak) wilde bosbessen biologisch (vriesvak Albert Heijn OF Ekoplaza: 'Heidelbeeren' van Natural Cool)

¼ Van pakje koriander (pakje van 40 gram in koeling Albert Heijn)

1 Theelepel gerstegras sap poeder (barley grass juice powder van Biotona, deze bestel je hier OF van Vimergy die bestel je hier)

1 Theelepel Hawaiiaanse spirulina poeder (van Nutrex bestel je hier OF van Marcus Rorher haal je hier OF van Vimergy bestel je hier)

1 Afgestreken eetlepel dulse poeder (bestel je hier).

1 Kop sinaasappelsap (=250 ml)

2 Bananen

Eventueel met wat water, in de blender mixen en klaar!

meer info in het Engels:

Heavy Metal Detox Smoothie

This smoothie is not only delicious, it's also perfectly designed to include five key ingredients that work together in synergy to pull heavy metals like mercury, lead, aluminum, nickel, copper, and cadmium out of your organs where they accumulate.

Toxic heavy metals are virtually everywhere, and are present in things we come in contact with every day, such as aluminum cans and aluminum foil, batteries, metal cookware, old paint, and even the foods we eat. For instance, pesticides and herbicides (which are hard to completely avoid even on a strict organic diet), are a common source of heavy metals. As a result, most of us are carrying around heavy metals that have been with us for almost our whole lives and which have burrowed deep inside our tissues.

Unfortunately, it is these “old” metals, the ones that have been lurking in our system for prolonged periods of time, that pose the greatest threat. For example, over time toxic heavy metals can oxidize, causing damage to surrounding tissue and promoting inflammation. They literally poison our bodies, and can inflict damage on virtually every system and organ, including our brain, liver, digestive system, and other parts of our nervous system. Toxic heavy metals put an immense burden on our immune system, leaving us vulnerable to a variety of illnesses.

While toxins of every kind are harmful, heavy metals pose a unique threat. Not only are they damaging in their own right, they are also a form of neurotoxin (a poison that disrupts nerve function and confuses your immune system). Heavy metal neurotoxins can inflame and irritate our central nervous system (especially our brain), causing multiple symptoms such as memory loss, brain fog, fatigue, and depression. Toxic heavy metals can also promote inflammation in the digestive tract, releasing poisons into our gut as well. As if this isn’t bad enough, heavy metals also serve as a source of food for viruses, bacteria, parasites, and other pathogens in our body.

For example, heavy metals can serve as a feeding ground for Streptococcus A or B, E. coli, C. difficile, H. pylori, and yeast cells. This can create an overgrowth of multiple bacteria in our gut, resulting in a condition known as SIBO (small intestinal bacterial overgrowth), which is characterized by bloating, abdominal pain, diarrhea, constipation (or both), and can lead to nutrient deficiencies. Additionally, when viruses such as Epstein-Barr and shingles feed off toxic heavy metals, this can produce symptoms such as tingling, numbness, fatigue, anxiety, heart palpitations, ringing in the ears, dizziness and vertigo, as well as neck pain, knee pain, foot pain, pain in the back of the head, and a variety of other aches and pains that are often attributed to other causes.

It's virtually impossible not to take in a certain amount of these toxic heavy metals in our modern era, so it's vitally important to our health that we get them out before they can wreak further havoc on our health. Thankfully, it's relatively simple to remove them from our organs if we consume the right foods to do so. Adding the following all-star team of foods to your diet and being diligent in your efforts to consume them will go a long way toward ridding your body of heavy metals:

Hawaiian Spirulina: This edible blue-green algae draws out heavy metals from your brain, central nervous system, and liver, and soaks up heavy metals extracted by barley grass juice extract powder. Take 2 teaspoons mixed in water, coconut water, or juice.

Barley grass juice extract: prepares the mercury for complete absorption by the spirulina. This nutritive grass has the ability to draw heavy metals out of your spleen, intestinal tract, pancreas, thyroid, and reproductive system. Drink 1-2 teaspoons mixed into coconut water or juice.

Cilantro: Goes deep into hard-to-reach places, extracting metals from yesteryear (so it’s great for that mercury inheritance you’re carrying around!). Blend one cup in a smoothie or juice, or add to salad or guacamole.

Wild blueberries: Draw heavy metals out of your brain tissue, healing and repairing any gaps created by oxidation when the heavy metals are removed. It is important to use wild blueberries, as they possess unique phytonutrients with special detoxifying capabilities. The potent antioxidants in wild blueberries help reverse any oxidative damage left behind by the heavy metal removal. This is especially important for your brain tissue—in fact, wild blueberries are the most powerful food for halting or in some cases reversing Alzheimer’s and dementia. Eat at least one cup daily. Note: while cultivated blueberries are nutritious, they lack the metal-drawing ability of the wild blueberries. Wild blueberries can be found in the freezer section of some supermarkets.

Atlantic dulse: In addition to mercury, this edible seaweed binds to lead, aluminum, copper, cadmium, and nickel. Unlike other seaweeds, Atlantic dulse is a powerful force for removing mercury on its own. Atlantic dulse goes into deep, hidden places of the digestive tract and gut, seeking out mercury, binding to it, and never releasing it until it leaves the body. Eat two tablespoons of flakes daily, or an equal amount of strips if it’s in whole-leaf form. Note: As it comes from the ocean, if you are concerned about the dulse itself having mercury, be aware that Atlantic sea dulse will not release any mercury it might possess into the body. It holds on to the mercury as it works its way through, and even grabs onto other metals along the way and drives them out as well. Atlantic dulse is a critical part of the team because it can hang out near the finish line (i.e., our colon), waiting for the other foods that have been grabbing on to heavy metals along the way. It serves as emergency backup, helping ensure that all the heavy metals that made it as far as the colon actually leave the body.

Today's smoothie recipe gives you a simple and tasty way to get all of these five foods into your daily diet in just one go. Drink this smoothie daily for optimal benefits.

Meer erover lezen? Boektip: “Medical Medium; geheimen achter chronische en onverklaarbare ziekten en hoe je uiteindelijk kunt genezen”

https://goop.com/wellness/detox/a-heavy-metal-detox/

http://www.medicalmedium.com/blog/heavy-metal-detox-smoothie