Darmreiniging | 4 weken schema met chlorella en spirulina

Geen klysma's of darmspoeling nodig!
Ik gun iedereen een darmreiniging, dat is de reden waarom deze hieronder staat, zodat ieder toegang heeft tot het doen ervan. Met de huidige stand van darmdiagnostiek (ontlastingsonderzoek middels dna-onderzoek, dit is vele malen uitgebreider dan het reguliere ontlastingsonderzoek bij huisarts/specialist) zijn de positieve effecten na te meten. Bij metingen voor en na een darmreiniging is te zien dat de goede bacterien zich vermenigvuldigen en in aantallen toenemen. De PH-waarde/zuurtegraad wordt beter, dit is ontzettend belangrijk. Als de PH te hoog is in de darm (of te laag) kunnen de goede bacterien maar moeilijk (over)leven. Net als wij mensen ook liever in een bepaald klimaat leven, zo is dat ook voor de goede darmbacterien. Vele enzymatische reacties zijn afhankelijk van de juiste PH/zuurtegraad in de darm. Ook blijkt uit deze darmdiagnostiek dat de ontstekingsgraad kan dalen. Een bijzondere en zeer belangrijke goede darmbacterie is de Faecalibacterium Prausnitzii, deze kan toenemen in aantal. Alleen maar voordelen voor de darmen en dus voor het hele lichaam. Doe deze darmreiniging minstens 1x per jaar, want helaas groeit de vervuiling vanzelf weer aan in de darmen met de tijd. Hieronder vind je het schema en de informatie over de darmreiniging.

LET OP: de laatste jaren adviseer ik een andere reiniging aan mijn clienten: een darmreiniging met gerstegras, lees dit artikel voor meer informatie.

Darmreiniging

Week 1: opbouw dosering reinigen
Dag 1:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 2:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 3:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 4:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 5:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 6:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 7:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Week 2 t/m 4 reinigen (3 weken)
Elke dag: 3 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen. Dat is 1 chlorella en 1 spirulina bij het ontbijt, 1 chlorella en 1 spirulina bij de lunch en 1 chlorella en 1 spirulina bij het avondeten. (Mocht je na 2 weken geen resultaat (meer en/of andere ontlasting voor een aantal dagen) bemerken dan kun je de dosering 2 weken lang opvoeren naar: 3 x per dag 2 tabletten chlorella en 2 tabletten spirulina bij de maaltijd innemen. Soms, bij chronische klachten van verstopping, is dat nodig.)

Week 5 afbouw dosering darmreiniging
Dag 29:  2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen
Dag 30:  1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen
Dag 31:  einde kuur

Voor het beste resultaat kies je voor de hoogwaardige producten afkomstig van Ron Fonteine www.leefbewust.com, in de praktijk wordt daar al jaren met succes mee gewerkt. Het gaat om de chlorella alg 250 mg uit Zuid-Korea en de spirulina alg 500 mg uit USA.


Toelichting darmreiniging

Bij het opstarten van de darmreiniging is het belangrijk dat de dosering langzaam opgebouwd wordt. Volg het hierboven uitgeschreven stappenplan zorgvuldig en laat je lichaam er rustig aan wennen. Gedurende de eerste dagen kun je lichte ontgiftingsverschijnselen ervaren, zoals darmkrampen, diarree, hoofdpijn, misselijkheid. Drink daarom voldoende water zodat je lichaam de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker kan afvoeren. Je kunt de dosering bij ontgiftingsverschijnselen tijdelijk iets verminderen en als je voelt dat het weer kan, de dosering verder opbouwen tot 3 tabletten chlorella en 3 tabletten spirulina per dag. Deze dosering houdt je 3 weken vol. Na 4 weken kun je de kuur afbouwen en stoppen, de eerste 3 dagen van de vijfde week verlaag je de dosering in 3 dagen van 3 tabletten per dag, naar 2 tabletten per dag, naar 1 tablet per dag, naar stoppen. Een andere mogelijkheid is om de chlorella en spirulina te blijven gebruiken door bijvoorbeeld 2 tabletten spirulina en 2 tabletten chlorella per dag in te nemen. Een hogere dosering zou ook kunnen, doe het naar eigen inzicht en voel of het product en de dosering bij je past. De reinigende en voedende effecten van chlorella en spirulina blijven dan uiteraard doorgaan.

Water drinken tijdens de reinigingskuur is erg belangrijk. Wat eigenlijk voor elke dag in je leven geldt: drink voldoende water (of kruidenthee zonder suiker). Frisdrank, zwarte thee, koffie, energiedrankjes etc. tellen niet mee! Deze dranken onttrekken juist vocht uit je lichaam. Drink minstens 6 glazen water (1,5 liter) per dag. Door het drinken van water geef je je lichaam de mogelijkheid om de (dagelijkse) afvalstoffen af te voeren en het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.

Gemakkelijke darmreiniging, geen dieetrestricties

Je hoeft je eetstijl of levensstijl niet aan te passen tijdens de darmreiniging. Daardoor is de darmreiniging niet moeilijk in te passen in je leven. Reinigen met chlorella en spirulina is een relatief makkelijke èn effectieve darmreinigingskuur. Het is eigenlijk oneerbiedig om het een darmreiniging te noemen, omdat het niet alleen enkel de darmen reinigt, maar verder ondersteunend is voor de reiniging van je hele lichaam. Bovendien bevatten de chlorella alg en de spirulina alg vele voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, zodat je niet alleen je lichaam reinigt, maar ook voedt!

Geen (crash)dieet beginnen tijdens de reinigingskuur

Tijdens de darmreiniging raad ik je aan geen streng dieet of iets dergelijks op te starten. Laat het lichaam zich concentreren op het reinigen.

Niet gebruiken bij zwangerschap of tijdens borstvoeding of voor jonge kinderen

Vrouwen die zwanger zijn, kunnen de darmreiniging beter niet doen. Chlorella en spirulina zijn sterk ontgiftende algen. Er kunnen (tijdelijk) afvalstoffen vrijkomen die het kind via de moedermelk of placenta kunnen belasten. Het beste is om ruim voor de zwangerschap je lichaam te zuiveren en te voeden. Een gereinigd lichaam en een goed gevoed lichaam zorgen voor zowel mannen als vrouwen voor een verbeterde vruchtbaarheid. Bij jonge kinderen raad ik de darmreiniging af. In geval van ziekte adviseer ik deze darmreiniging onder begeleiding te doen in de praktijk. Je kunt dan een intake consult plannen.

Geen bijwerkingen

Tot op heden zijn er bij het gebruik van chlorella en spirulina geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen. Beginreacties op het gebruik van chlorella en spirulina zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van de algen. Deze kunnen bestaan uit darmkrampen, diarree, hoofdpijn en misselijkheid, maar de verschijnselen verdwijnen na een aantal uur of dagen vanzelf weer. Heb je huidproblemen zoals psoriasis of eczeem, de darmreiniging dient qua dosering rustiger opgebouwd te worden dan hierboven beschreven.

darmen


Ik heb een reactie, is dit normaal?

Het kan in een zeldzaam geval voorkomen dat je gevoelig reageert op de algen: bijvoorbeeld je hebt maagklachten gekregen na inname. Stop dan de kuur. Je kunt een alternatieve darmreiniging zonder chlorella en spirulina overwegen.

Ik gebruik medicijnen, kan ik veilig de darmreiniging doen met chlorella en spirulina?

Het gebruik van medicijnen tijdens de reiniging veroorzaakt geen problemen. Chlorella en spirulina zijn een natuurlijke, veilige, gedroogde groente en hebben geen enkel effect op medicijngebruik.

‘Reinig eerst de darmen’ schreef Hippocrates, de vader van de geneeskunde, 2500 jaar geleden. De theorie dat gifstoffen afkomstig uit de darm verantwoordelijk zijn voor ziekten was al bekend in het oude Griekenland.

Wat is een chlorella alg & spirulina alg?

In de zeeën en meren van de aarde leven ongeveer 26.000 verschillende soorten algen. Dit zijn planten zonder wortels, stengels, bladeren en takken. Toch beschikken ze over alle levensfuncties en kunnen zij zich ook voortplanten. Algen beschikken over een enorm vermogen om zich aan te passen aan zelfs de meest extreme omstandigheden. Je treft ze dan ook aan in de tropische meren van Afrika en in de ijszeeën van de poolgebieden. De meeste algen hebben een ééncellige structuur. Maar er zijn ook boomgrote variaties die uitgestrekte onderzeese wouden kunnen vormen. Algen zijn niet alleen de eenvoudigste vorm van leven, maar ook de oudste. Ze komen al zo’n 2,5 miljard jaar op aarde voor. De chlorella en spirulina alg behoren tot de familie van micro-algen.

Waarom is de chlorella alg en de spirulina alg goed voor onze gezondheid & schoonheid?

Zowel de chlorella alg als de spirulina alg hebben een sterk reinigend vermogen en bevatten een hoge voedingswaarde. Het wordt ook wel super voedsel/superfood genoemd. Chlorella en spirulina stimuleren de spijsvertering, remmen de groei van ongewenste bacteriën & schimmels in de darmen, verminderen het hongergevoel, belasten de maag niet omdat het voor 100% uit natuurlijk materiaal bestaat, versterken het immuunsysteem en bevatten vele vitaminen, mineralen en aminozuren.

In ons lichaam bevinden zich allerlei afvalstoffen, die wij via onze voeding, door milieuverontreiniging en onze moderne manier van leven binnenkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen (op groente en fruit), zware metalen zoals cadmium (roken), kwik (in vis, amalgaan (grijze) vullingen), aluminium (in vaccinaties, in deodorant), lood en uranium (in zure regen), bouwmaterialen (zoals lijmstoffen), röntgenstralen en GSM / UMTS-apparatuur (Global System for Mobile Communications / Universal Mobile Telecommunications System).

Deze groene algen binden zich aan zware metalen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering. In een lichaam dat niet belast is met afvalstoffen, krijgen bacteriën en virussen minder kans om schade aan te richten.

Chlorofyl

Bladgroen oftewel chlorofyl is de groene kleurstof van planten. Deze stof gebruiken planten om (zon)licht op te vangen en om te zetten in energie; dit wordt fotosynthese genoemd. De chlorella alg bevat het hoogste percentage chlorofyl op aarde. Chlorofyl staat erom bekend dat het één van de aller sterkste ontgiftings middelen is die de mensheid kent. Chlorofyl helpt het calcium & magnesiumgehalte in het bloed op peil te houden en verbetert de opname van ijzer en het zuivert het bloed. Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan. De spirulina alg bevat ook chlorofyl, weliswaar in mindere mate, maar is net zo geschikt om te reinigen.

chlorofyl

Chlorella Groei Factor

De ‘Chlorella Groei Factor’ is een bijzondere voedingsstof die verantwoordelijk is voor de ongeëvenaarde snelle celdeling van chlorella. De Chlorella Groei Factor blijkt in het bijzonder de werkzaamheid van DNA en RNA in het menselijk lichaam te optimaliseren en haar cellen meer bescherming te bieden tegen giftige stoffen. De Chlorella Groei Factor maakt zo het lichaam energieker. Bij de bouw van nieuwe lichaamscellen ter vervanging van oude zijn DNA en RNA onmisbaar. Het lichaam produceert deze uiterst belangrijke nucleïnezuren zelf, een kwaliteit die met het ouder worden geleidelijk vermindert. Chlorella bevat een zeer hoog gehalte aan DNA en RNA, bestaande uit zeer korte ketens van aminozuren. Het lichaam heeft daarom minder energie nodig om ze te benutten en een vernieuwende impuls op de celdeling te bereiken. Chlorella vertraagt de gevolgen van het ouder worden en is een krachtige ondersteuner bij de behandeling van ouderdomsklachten.

Phycocyanine

De spirulina alg bevat een hoog percentage van de stof phycocyanine (de chlorella alg heeft deze stof niet). Phycocyanine is een zeldzaam blauw pigment, uniek voor spirulina. Phycocyanine stimuleert het immuunsysteem en is een krachtige antioxidant. Spirulina is het enige voedsel dat 96 sporenelementen bevat in een natuurlijke, synergetische balans. Spirulina bevat ook hoge concentraties van proteinen (eiwit).

‘Beauty food’

De algen worden ook weleens ‘beauty food’ genoemd omdat door de reinig