Darmreiniging | 4 weken schema met chlorella en spirulina

Geen klysma's of darmspoeling nodig!
Ik gun iedereen een darmreiniging, dat is de reden waarom deze hieronder staat, zodat ieder toegang heeft tot het doen ervan. Met de huidige stand van darmdiagnostiek (ontlastingsonderzoek middels dna-onderzoek, dit is vele malen uitgebreider dan het reguliere ontlastingsonderzoek bij huisarts/specialist) zijn de positieve effecten na te meten. Bij metingen voor en na een darmreiniging is te zien dat de goede bacterien zich vermenigvuldigen en in aantallen toenemen. De PH-waarde/zuurtegraad wordt beter, dit is ontzettend belangrijk. Als de PH te hoog is in de darm (of te laag) kunnen de goede bacterien maar moeilijk (over)leven. Net als wij mensen ook liever in een bepaald klimaat leven, zo is dat ook voor de goede darmbacterien. Vele enzymatische reacties zijn afhankelijk van de juiste PH/zuurtegraad in de darm. Ook blijkt uit deze darmdiagnostiek dat de ontstekingsgraad kan dalen. Een bijzondere en zeer belangrijke goede darmbacterie is de Faecalibacterium Prausnitzii, deze kan toenemen in aantal. Alleen maar voordelen voor de darmen en dus voor het hele lichaam. Doe deze darmreiniging minstens 1x per jaar, want helaas groeit de vervuiling vanzelf weer aan in de darmen met de tijd. Hieronder vind je het schema en de informatie over de darmreiniging.

Darmreiniging

Week 1: opbouw dosering reinigen
Dag 1:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 2:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 3:                       1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 4:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 5:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 6:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Dag 7:                       2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen

Week 2 t/m 4 reinigen (3 weken)
Elke dag: 3 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen. Dat is 1 chlorella en 1 spirulina bij het ontbijt, 1 chlorella en 1 spirulina bij de lunch en 1 chlorella en 1 spirulina bij het avondeten. (Mocht je na 2 weken geen resultaat (meer en/of andere ontlasting voor een aantal dagen) bemerken dan kun je de dosering 2 weken lang opvoeren naar: 3 x per dag 2 tabletten chlorella en 2 tabletten spirulina bij de maaltijd innemen. Soms, bij chronische klachten van verstopping, is dat nodig.)

Week 5 afbouw dosering darmreiniging
Dag 29:  2 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen
Dag 30:  1 x per dag 1 tablet chlorella en 1 tablet spirulina bij de maaltijd innemen
Dag 31:  einde kuur

Voor het beste resultaat kies je voor de hoogwaardige producten afkomstig van Ron Fonteine www.leefbewust.com, in de praktijk wordt daar al jaren met succes mee gewerkt. Het gaat om de chlorella alg 250 mg uit Zuid-Korea en de spirulina alg 500 mg uit USA.


Toelichting darmreiniging

Bij het opstarten van de darmreiniging is het belangrijk dat de dosering langzaam opgebouwd wordt. Volg het hierboven uitgeschreven stappenplan zorgvuldig en laat je lichaam er rustig aan wennen. Gedurende de eerste dagen kun je lichte ontgiftingsverschijnselen ervaren, zoals darmkrampen, diarree, hoofdpijn, misselijkheid. Drink daarom voldoende water zodat je lichaam de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker kan afvoeren. Je kunt de dosering bij ontgiftingsverschijnselen tijdelijk iets verminderen en als je voelt dat het weer kan, de dosering verder opbouwen tot 3 tabletten chlorella en 3 tabletten spirulina per dag. Deze dosering houdt je 3 weken vol. Na 4 weken kun je de kuur afbouwen en stoppen, de eerste 3 dagen van de vijfde week verlaag je de dosering in 3 dagen van 3 tabletten per dag, naar 2 tabletten per dag, naar 1 tablet per dag, naar stoppen. Een andere mogelijkheid is om de chlorella en spirulina te blijven gebruiken door bijvoorbeeld 2 tabletten spirulina en 2 tabletten chlorella per dag in te nemen. Een hogere dosering zou ook kunnen, doe het naar eigen inzicht en voel of het product en de dosering bij je past. De reinigende en voedende effecten van chlorella en spirulina blijven dan uiteraard doorgaan.

Water drinken tijdens de reinigingskuur is erg belangrijk. Wat eigenlijk voor elke dag in je leven geldt: drink voldoende water (of kruidenthee zonder suiker). Frisdrank, zwarte thee, koffie, energiedrankjes etc. tellen niet mee! Deze dranken onttrekken juist vocht uit je lichaam. Drink minstens 6 glazen water (1,5 liter) per dag. Door het drinken van water geef je je lichaam de mogelijkheid om de (dagelijkse) afvalstoffen af te voeren en het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.

Gemakkelijke darmreiniging, geen dieetrestricties

Je hoeft je eetstijl of levensstijl niet aan te passen tijdens de darmreiniging. Daardoor is de darmreiniging niet moeilijk in te passen in je leven. Reinigen met chlorella en spirulina is een relatief makkelijke èn effectieve darmreinigingskuur. Het is eigenlijk oneerbiedig om het een darmreiniging te noemen, omdat het niet alleen enkel de darmen reinigt, maar verder ondersteunend is voor de reiniging van je hele lichaam. Bovendien bevatten de chlorella alg en de spirulina alg vele voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, zodat je niet alleen je lichaam reinigt, maar ook voedt!

Geen (crash)dieet beginnen tijdens de reinigingskuur

Tijdens de darmreiniging raad ik je aan geen streng dieet of iets dergelijks op te starten. Laat het lichaam zich concentreren op het reinigen.

Niet gebruiken bij zwangerschap of tijdens borstvoeding of voor jonge kinderen

Vrouwen die zwanger zijn, kunnen de darmreiniging beter niet doen. Chlorella en spirulina zijn sterk ontgiftende algen. Er kunnen (tijdelijk) afvalstoffen vrijkomen die het kind via de moedermelk of placenta kunnen belasten. Het beste is om ruim voor de zwangerschap je lichaam te zuiveren en te voeden. Een gereinigd lichaam en een goed gevoed lichaam zorgen voor zowel mannen als vrouwen voor een verbeterde vruchtbaarheid. Bij jonge kinderen raad ik de darmreiniging af. In geval van ziekte adviseer ik deze darmreiniging onder begeleiding te doen in de praktijk. Je kunt dan een intake consult plannen.

Geen bijwerkingen

Tot op heden zijn er bij het gebruik van chlorella en spirulina geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen. Beginreacties op het gebruik van chlorella en spirulina zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van de algen. Deze kunnen bestaan uit darmkrampen, diarree, hoofdpijn en misselijkheid, maar de verschijnselen verdwijnen na een aantal uur of dagen vanzelf weer. Heb je huidproblemen zoals psoriasis of eczeem, de darmreiniging dient qua dosering rustiger opgebouwd te worden dan hierboven beschreven.

darmen


Ik heb een reactie, is dit normaal?

Het kan in een zeldzaam geval voorkomen dat je gevoelig reageert op de algen: bijvoorbeeld je hebt maagklachten gekregen na inname. Stop dan de kuur. Je kunt een alternatieve darmreiniging zonder chlorella en spirulina overwegen.

Ik gebruik medicijnen, kan ik veilig de darmreiniging doen met chlorella en spirulina?

Het gebruik van medicijnen tijdens de reiniging veroorzaakt geen problemen. Chlorella en spirulina zijn een natuurlijke, veilige, gedroogde groente en hebben geen enkel effect op medicijngebruik.

‘Reinig eerst de darmen’ schreef Hippocrates, de vader van de geneeskunde, 2500 jaar geleden. De theorie dat gifstoffen afkomstig uit de darm verantwoordelijk zijn voor ziekten was al bekend in het oude Griekenland.

Wat is een chlorella alg & spirulina alg?

In de zeeën en meren van de aarde leven ongeveer 26.000 verschillende soorten algen. Dit zijn planten zonder wortels, stengels, bladeren en takken. Toch beschikken ze over alle levensfuncties en kunnen zij zich ook voortplanten. Algen beschikken over een enorm vermogen om zich aan te passen aan zelfs de meest extreme omstandigheden. Je treft ze dan ook aan in de tropische meren van Afrika en in de ijszeeën van de poolgebieden. De meeste algen hebben een ééncellige structuur. Maar er zijn ook boomgrote variaties die uitgestrekte onderzeese wouden kunnen vormen. Algen zijn niet alleen de eenvoudigste vorm van leven, maar ook de oudste. Ze komen al zo’n 2,5 miljard jaar op aarde voor. De chlorella en spirulina alg behoren tot de familie van micro-algen.

Waarom is de chlorella alg en de spirulina alg goed voor onze gezondheid & schoonheid?

Zowel de chlorella alg als de spirulina alg hebben een sterk reinigend vermogen en bevatten een hoge voedingswaarde. Het wordt ook wel super voedsel/superfood genoemd. Chlorella en spirulina stimuleren de spijsvertering, remmen de groei van ongewenste bacteriën & schimmels in de darmen, verminderen het hongergevoel, belasten de maag niet omdat het voor 100% uit natuurlijk materiaal bestaat, versterken het immuunsysteem en bevatten vele vitaminen, mineralen en aminozuren.

In ons lichaam bevinden zich allerlei afvalstoffen, die wij via onze voeding, door milieuverontreiniging en onze moderne manier van leven binnenkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen (op groente en fruit), zware metalen zoals cadmium (roken), kwik (in vis, amalgaan (grijze) vullingen), aluminium (in vaccinaties, in deodorant), lood en uranium (in zure regen), bouwmaterialen (zoals lijmstoffen), röntgenstralen en GSM / UMTS-apparatuur (Global System for Mobile Communications / Universal Mobile Telecommunications System).

Deze groene algen binden zich aan zware metalen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering. In een lichaam dat niet belast is met afvalstoffen, krijgen bacteriën en virussen minder kans om schade aan te richten.

Chlorofyl

Bladgroen oftewel chlorofyl is de groene kleurstof van planten. Deze stof gebruiken planten om (zon)licht op te vangen en om te zetten in energie; dit wordt fotosynthese genoemd. De chlorella alg bevat het hoogste percentage chlorofyl op aarde. Chlorofyl staat erom bekend dat het één van de aller sterkste ontgiftings middelen is die de mensheid kent. Chlorofyl helpt het calcium & magnesiumgehalte in het bloed op peil te houden en verbetert de opname van ijzer en het zuivert het bloed. Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan. De spirulina alg bevat ook chlorofyl, weliswaar in mindere mate, maar is net zo geschikt om te reinigen.

chlorofyl

Chlorella Groei Factor

De ‘Chlorella Groei Factor’ is een bijzondere voedingsstof die verantwoordelijk is voor de ongeëvenaarde snelle celdeling van chlorella. De Chlorella Groei Factor blijkt in het bijzonder de werkzaamheid van DNA en RNA in het menselijk lichaam te optimaliseren en haar cellen meer bescherming te bieden tegen giftige stoffen. De Chlorella Groei Factor maakt zo het lichaam energieker. Bij de bouw van nieuwe lichaamscellen ter vervanging van oude zijn DNA en RNA onmisbaar. Het lichaam produceert deze uiterst belangrijke nucleïnezuren zelf, een kwaliteit die met het ouder worden geleidelijk vermindert. Chlorella bevat een zeer hoog gehalte aan DNA en RNA, bestaande uit zeer korte ketens van aminozuren. Het lichaam heeft daarom minder energie nodig om ze te benutten en een vernieuwende impuls op de celdeling te bereiken. Chlorella vertraagt de gevolgen van het ouder worden en is een krachtige ondersteuner bij de behandeling van ouderdomsklachten.

Phycocyanine

De spirulina alg bevat een hoog percentage van de stof phycocyanine (de chlorella alg heeft deze stof niet). Phycocyanine is een zeldzaam blauw pigment, uniek voor spirulina. Phycocyanine stimuleert het immuunsysteem en is een krachtige antioxidant. Spirulina is het enige voedsel dat 96 sporenelementen bevat in een natuurlijke, synergetische balans. Spirulina bevat ook hoge concentraties van proteinen (eiwit).

‘Beauty food’

De algen worden ook weleens ‘beauty food’ genoemd omdat door de reinigende eigenschappen je huid er gezond en stralend uit gaat zien. En ook mensen die last hebben van overgewicht kunnen baat hebben bij chlorella & spirulina omdat de giftige stoffen die opgeslagen zijn in lichaamsvet gemobiliseerd en verwijderd wordt. De algen kunnen de huid beschermen tegen rimpelvorming, ze helpen bij haaruitval en afbrokkelende nagels en ze zorgen voor een betere conditie en prestaties bij sport en fitness. De algen zorgen voor meer energie!

Zowel de spirulina alg als de chlorella alg zijn 100% natuurlijk & veilig. In de combinatie van beide algen, zoals in deze kuur, kun je de voordelen van de twee algen optimaal benutten.

Pluspunten reinigingskuur met Chlorella & Spirulina
 • Ontgift, ontslakt en reinigt het lichaam, in het bijzonder de darmen
 • Voedt het lichaam
 • Zorgt voor sneller herstel na ziekte
 • Zorgt voor meer energie, zoals bij moeheid
 • Drekresten in de darmen worden losgemaakt en uitgescheiden
 • Draagt bij aan een gezonde darmflora, remt de groei van ongewenste bacteriën
 • Regelt een optimale stoelgang
 • Bron van calcium, houdt het calciumgehalte op peil in het bloed
 • Bron van ijzer, bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • Bron van eiwitten
 • Beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen
 • Beschermt de huid tegen rimpelvorming, helpt bij onzuiverheden
 • Helpt bij haaruitval en afbrokkelende nagels
 • Vertraagt de gevolgen van het ouder worden
 • Geeft een betere conditie
 • Verbetert de weerstand
 • Balanceert bloedsuikerspiegel door het hoge eiwitgehalte
 • Geeft betere prestaties bij sport en fitness
 • Zuivert het bloed, houdt het alkalisch; houdt de base/zuurverhouding in evenwicht, vermindert jicht
 • Ondersteunend bij afvallen, helpt bij problemen met het vetmetabolisme
 • Vermindert sterke lichaamsgeur en slechte adem
 • Ondersteunend bij zware geestelijke en/of lichamelijke inspanning
 • Als natuurlijke ondersteuning bij operatie, bestraling, chemotherapie
 • Verbetert opname van voedingsstoffen

darmen reinigen


Wat zijn drekresten in de darmen?

Chlorella en spirulina weken de afzettingen van afvalstoffen op de darmwanden los en scheiden die uit. Vaak zitten in het lange darmstelsel met zijn vele lussen en plooien al heel lang zogenaamde drekresten (ofwel mucoïde plaque) vast, vaak verkoekt aan het darmslijmvlies. Hier ligt de vervuilde voedingsbodem, die door schadelijke darmbacteriën als broedplaats wordt gebruikt. Het kan een bacteriën haard vormen en verantwoordelijk zijn voor terugkerende infecties in de buikholte zoals blaasontsteking, (vaginale) infecties en lage weerstand.

Een heel erg groot deel van de westerse bevolking heeft drekresten in de darmen als gevolg van onze eet- en levensstijl. Je merkt het op als je tijdens de kuur meer ontlasting hebt dan normaal en toch echt niet veel meer hebt gegeten. Dat is het signaal dat je alle opgehoopte drekresten aan het uitscheiden bent. De ontlasting kan onaangenaam ruiken en kleuren hebben in de tinten groen, geel, bruin en/of zwart (maar hoeft niet). Dit zijn allemaal afvalstoffen: de aangekoekte drekresten die je lichaam verlaten. Het is niets om je zorgen over te maken als je dit aantreft. Als deze drekresten eruit gewerkt worden, worden de voedingsstoffen beter opgenomen in de darmen, want met al deze afvalstoffen ‘in de weg’ lukt dat aanzienlijk minder. De drekresten worden met de normale ontlasting mee naar buiten gevoerd. Hieronder enkele afbeeldingen afkomstig van colon-hydrotherapie: dat is een ander soort darmreiniging dan met de algen waarbij er tijdens een behandeling in een kliniek lauwwarm water via de anus wordt binnengebracht om de dikke darm uit te spoelen. In mijn optiek is zo een behandeling niet nodig, want er zijn alternatieven zoals deze darmreiniging met algen. 

darmreinigingdrekresten

Ik merk niks op, werkt de darmreiniging wel bij mij?

Ook als je niets merkt, wordt je lichaam sterk geholpen met de 24/7-taak om je lichaam zo schoon als mogelijk te houden. Daarnaast zijn de algen een bron van voedingsstoffen die je lichaam voeden.

Het belang van reinigen

Wanneer teveel afvalstoffen in ons lichaam zijn opgeslagen kunnen hierdoor allerlei kwaaltjes ontstaan: je voelt je minder fit en de huid ziet er dof uit. Op de lange duur kunnen door het ophopen van afvalstoffen ook chronische kwalen ontstaan. Om te voorkomen dat deze gifstoffen hun destructieve werking op je lichaamscellen uitoefenen, probeert het lichaam zich ervan te ontdoen met behulp van zijn ‘noodventielen’. Deze zijn het neusslijmvlies, de huid, de baarmoeder, de darmen, de longen en de schildklier. Deze organen proberen de gifstoffen zoveel mogelijk te verbannen door neusbloedingen, neusverkoudheid, snotneuzen, hooikoorts, uitscheiding van overmatig stinkend zweet, psoriasis, eczeem, opslag van gifstoffen in onderhuids vetweefsel (met gewichtstoename als gevolg), stinkend en veel menstruatiebloed, witte vloed, darmbloedingen, diarree, slijmvorming, slecht ruikende adem, een opgezwollen schildklier, etc. Bij een continue ‘gif-bombardement’ zijn deze ventielen op een gegeven moment niet meer doeltreffend en ontstaan er ziekten ter voorkoming van direct levensgevaar.

Reacties op de kuur

‘Meer energie gekregen’, ‘geen blaasontstekingen meer’, ‘opgeblazen gevoel in de buik is minder’, ‘harde buik is meer ontspannen’, ‘afgevallen’, ‘betere huid’, ‘plattere buik’, ‘makkelijke stoelgang’, ‘betere weerstand’, ‘haar groeit sneller’

Kwaliteitsverschil

In mijn zoektocht naar gezondheid heb ik algen van verschillende producenten gebruikt. Ik begreep maar niet waarom ik niet al die mooie gezondheidsbeschrijvingen over chlorella en spirulina ervoer, want ik merkte tijdens het gebruik van verschillende algen niet veel bijzonders. Totdat ik met de huidige chlorella en spirulina in aanraking kwam. Die werkten bij mij wel, het reinigingsproces kwam snel op gang. Er is dus behoorlijk wat kwaliteitsverschil tussen de verschillende alg producten. Dat heeft te maken met lucht- en bodemverontreiniging, het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen in en nabij de algen-kwekerij. Niet elke alg is dus even zuiver gekweekt.

Over de producenten van chlorella en spirulina

De Koreaanse chlorella wordt binnen gekweekt in een hygiënische omgeving en vervuiling van buitenaf is niet mogelijk (bestrijdingsmiddelen, insecten, zure regen etc.). De chlorella wordt in een gecontroleerde omgeving gekweekt en is van topkwaliteit, omdat de ‘Dark culturing’ methode gebruikt wordt. Het is een compleet hygiënisch proces, stabiele en constante productie.

Bright culturing = open site culturing (buiten), wordt gebruikt in Taiwan, Indonesië, China en Zuidā€Japan. De kwaliteit van dat product is dus mede afhankelijk van de buitentemperatuur en andere weersinvloeden zoals regen (zuur- en wat de regen allemaal met zich mee brengt), vervuiling van andere dieren, planten en bacteriën. Deze methode is minder productief en goedkoper.

De Amerikaanse spirulina algen zijn van het toonaangevende Earthrise en worden buiten gekweekt in California, Verenigde Staten. De kwekerij ligt in een afgelegen gebied (woestijn), ver van de stadse luchtvervuiling. De spirulina wordt geproduceerd in een gecontroleerde omgeving, waar geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Bewaaradvies: koel (niet in de koelkast), droog, donker en goed afgesloten in een potje bijvoorbeeld. Buiten zicht en bereik van jonge kinderen.

Wat is het verschil tussen een multivitaminen product en chlorella & spirulina?

In een multivitaminen product zitten hogere concentraties aan voedingsstoffen dan in chlorella & spirulina. Als je veel (20-25 tabletten van iedere alg per dag) chlorella en spirulina zou gebruiken per dag, dan is het vergelijkbaar met het nemen van een natuurlijk multivitaminen product. Het is niet haalbaar/prettig om zoveel tabletten in te nemen per dag. In een wat lagere dosering kan wel, en is een welkome ondersteuning en te beschouwen als een mini-multivitamine.

Ons lichaam heeft vitaminen, mineralen en sporenelementen nodig om goed gezond te blijven. Zonder voldoende noodzakelijke voedingsstoffen kan een gezond lichaam niet voortbestaan. Een groot aantal (welvaarts)ziekten wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, lucht- en waterverontreiniging, afvalstoffen en stress. Onderzoek toont steeds meer aan dat ziekte en ziekteprocessen samenhangen met tekorten van noodzakelijke voedingsstoffen (en de mate van vervuiling in een lichaam).

Ik raad je aan om dagelijks een multivitaminen product op natuurlijke basis te gebruiken, in combinatie met een evenwichtige voeding. De kwaliteit van onze voeding is met de opkomst van moderne landbouwmethoden en gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen behoorlijk achteruitgegaan. Het smaakt waarschijnlijk hetzelfde als 50 jaar geleden, maar er zitten veel minder voedingsstoffen in onze voeding.

Daarnaast hebben we een drukke levensstijl, eten we teveel van hetzelfde zoals dierlijke eiwitten, koolhydraten/suikers, drinken te weinig water, gebruiken genotsmiddelen zoals drank, drugs, nicotine. Ook medicijnen onttrekken veel water en voedingsstoffen uit je lichaam, net als sterk bewerkte producten zoals ‘light’ producten, snacks, koek, snoep, fris- en energydranken en (chemische) toevoegingen in onze voeding. Het lichaam transformeert de voedingsstoffen tot iets bruikbaars en wat het lichaam niet herkent zoals synthetische bestanddelen of wat er niet nodig is wordt uitgescheiden via de urine, ontlasting en de huid.

Natuurlijk draagt het (stadse) leven met stress, luchtverontreiniging,  elektromagnetische straling (mobiele telefoon, Wi-Fi, umts, dect) in onze tijd niet erg bij aan onze gezondheid. Het lichaam kan heel veel hebben, een lichaam is ontzettend sterk en hoog intelligent en zal alle processen zo goed mogelijk laten verlopen, zolang dat mogelijk is. Een lichaam wil niet ziek zijn of kwalen hebben, maar een kwaal is een noodgreep dat er iets niet lekker verloopt dus in feite is een kwaal een alarmbel om in actie te komen!

Je kunt het een handje helpen door je lichaam te reinigen en te voeden. Voor een natuurlijk multivitaminenproduct kan ik je in mijn praktijk ook adviseren. De multivitaminen producten die je kunt kopen van het huismerk Etos, het Kruidvat, AH of Centrum zijn synthetisch geproduceerd en werken daarom eigenlijk niet optimaal. Je lichaam is 100% natuur dat de synthetische voedingsstoffen moeilijk kan omzetten naar iets bruikbaars, omdat ze de stoffen niet altijd herkent. En groot deel van de vitaminen wordt niet opgenomen en via urine en ontlasting verlaat het net zo snel het lichaam weer. Bij een natuurlijk voedingssupplement is de opname vele malen beter.

Groente


Vitamine B12

Een aantal alg producenten schermt met de aanwezigheid van hoge concentraties vitamine B12 in algen. Chlorella & Spirulina kan inderdaad sporen van vitamine B12 bevatten, slechts in hele kleine hoeveelheden en in een niet-opneembare vorm. Waarover de meningen zijn verdeeld overigens.

Nog steeds darmklachten na deze kuur?

Je had gehoopt dat je darmklachten helemaal over zouden gaan met deze kuur. Is dat niet het geval? Dan is er meer aan de hand! De meest voorkomende oorzaken zijn: een infectie met darmparasieten, overgroei aan schimmels zoals candida of teveel verkeerde bacteriën en/of te weinig goede bacteriën. Of er is een overgevoeligheid/allergie voor bepaald voedsel waar je darmen op reageren. In een consult kan ik dat voor je (laten) onderzoeken en behandelen door middel van natuurlijke orthomoleculaire middelen voor het weder opbouwen van gezonde darmen. Lees ook het artikel, klik hier, over PDS of spastische darm.

Meerdere soorten darmreinigingen

Er zijn meerdere manieren om een darmreiniging te doen,  hier wordt een stappenplan geboden met spirulina en chlorella. Maar het is ook mogelijk om met bijvoorbeeld aloë vera puur sap, groene klei, psyllium vezels de darmreiniging te doen. Het gaat om de juiste kwaliteit en hoge(re) dosering van de producten. In het algemeen geldt voor een lage kwaliteit en/of lage dosering: dat maakt je darmen niet schoon van de drekresten. Daarnaast worden er ook wel hoge darmspoelingen aangeboden in een kliniek. Of klysma’s. Naar mijn mening is dat niet nodig om een darmreiniging (makkelijker en ook effectief) te doen.

De voorkeur van de praktijk blijft bij de hoogwaardige kwaliteit chlorella en spirulina van www.leefbewust.com liggen, voor een darmreiniging. Het is makkelijk inpasbaar in het dagelijkse leven, niet-invasief en heeft naast een reinigende kwaliteit ook een voedende kwaliteit.

Begeleiding

Je kunt op eigen verantwoording deze darmreiniging doen, echter eventuele vragen kunnen niet worden beantwoordt. Wil je deze darmreiniging onder deskundige begeleiding doen? Plan dan een intake consult bij de praktijk.

‘reinig je lichaam, reinig je geest, voedt je lichaam, voedt je geest’

‘schoonheid komt van binnenuit’

Vitamine b